top of page
  • Yazarın fotoğrafıMehmet Akgün

Kimdir?

Güncelleme tarihi: 26 Mar 2020

Bildiğim şeyleri paylaşmak, bilmediklerimi okuyucumdan öğrenmektir amacım. "Peki bu kadar şey yazmış çizmiş, kimdir bu Mehmet Akgün?" diyenler (haklı olarak) kısa özgeçmişimi aşağıda bulabilirler.

Aralık 1971 Gölcük-Kocaeli doğumlu. Yönetim danışmanı, eğitmen, teknoloji takipçisi, girişimci ve sporcu. Boğaziçi Üniversitesinden mezun olduğu 1996 yılından bu yana Çağrı Merkezi ve Şikayet Yönetimi sektörlerinde birçok kurulum, yenileme ve değişim projelerinde bulundu. Müşteriyle doğrudan temas halindeki kalabalık ekipleri yönetti. Kariyerinde müşteri temsilciliği yaptığı dönem dahil olmak üzere çağrı merkezi sektöründe bulunan hemen hemen tüm görev ve pozisyonları ya bizzat üstlendi ya da yönetti.

Kariyerine Superonline’da Çağrı Merkezi müşteri temsilcisi olarak 1996 yılında başladı. Ardından Boyner Holding bünyesindeki Benkar A.Ş Çağrı Merkezinde perakende kart destek hizmetlerini tecrübe etti. Sonrasında Finansbank Çağrı Merkezinde kurulum aşamasından yönetim aşamasına kadar 12 yıl çalıştı. Son olarak Ingbank Müşteri İletişim Merkezinde 4 yıl süreyle Çağrı Merkezi ve Şikayet Yönetimi ekiplerini yönetti. Çağrı Merkezi ve şikayet yönetimi kariyerinde; Telemarketing outbound, Call Center inbound, Outsource yönetimi, Anadolu'da Bankacılık Çağrı Merkezi lokasyonları kurulması dahil olmak üzere birçok görevde ve projede yer aldı.

Çağrı Merkezleri Derneği’nin kurucu üyeliğini ve 4 yıl başkan yardımcılığını yaptı. Çağrı Merkezleri Derneğindeki görevine onursal üye olarak devam ediyor. Bankacılık çağrı merkezi sektörünün bilgi paylaşımı platformu olan Bankalar Birliği Çağrı Merkezi Çalışma Grubunun aktif üyeliğini ve 2011 yılında başkanlığını yaptı.

“6 sigma black belt” toplam kalite yönetimi sertifikası sahibi.

En iyi çağrı Merkezi Yöneticisi” ve benzeri birçok mesleki ödül aldı. Azerbaycan Bankalar Birliği tarafından özel davetli olarak Bakü’de çağrı merkezi kurulum ve yönetimi eğitimi verdi.

Uzmanlık alanları: Çağrı Merkezi kurulumu ve dizaynı, telemarketing, outbound, outsourcing, çağrı merkezi ve şikayet yönetimi teknolojileri, sosyal medyada şikayet yönetimi, şikayet ve süreç yönetimi, müşteri deneyimi iyileştirme, operasyon ekipleri ile çağrı merkezi arasında entegrasyon sağlanması, süreç ölçümleri ve dokümantasyonu, raporlama ve analiz sistemleri kurgulanması, KPI hedefleri belirleme ve takip, iş tanımları, yetki ve sorumluluk alanlarının belilenmesi, personel motivasyon uygulamaları, prim ve ödüllendirme sistemleri tasarımı, eğitimde oyunlaştırma teknolojileri.

Mart 2017’de MADE Danışmanlık Eğitim Teknoloji AŞ’yi kurdu.

Sektörün ilk oyunlaştırma platformu olan GameOfCallCenter’ı sektör çalışanlarının hizmetine 2019 yılında sundu. Ardından tüm sektörlere hitab eden eğitim ve motivasyon amaçlı oyunlaştırma platformu mobixa.net ve oyunlaştırma tabanlı işe alım platformu SmartCV.com.tr projelerini hayata geçirdi.

İş dışındaki zamanında spor yapmayı tercih eder. Gençlik yıllarında futbol, uzun mesafe koşu ve triathlon ile ilgilendi. Halen açık deniz yüzme sporuyla aktif olarak ilgileniyor. MarathonMasters İstanbul yüzme takımı sporcusu.


Yönetim danışmanı, eğitmen, teknoloji takipçisi, girişimci ve sporcu kimliğine blog yazarlığını eklemeye karar verdi.

Yazılarında bu konuların hepsine değinmeyi ve okuyucular için yaşanmış tecrübelerden fayda üretmeyi amaçlıyor.


129 görüntüleme
bottom of page